April
Door: Marijke
Blijf op de hoogte en volg Marijke
30 April 2011 | Guyana, Georgetown
Voor het werk zijn we de week voor Pasen naar Lake Mainstay in Region 2 geweest, daar hebben we een conferentie georganiseerd voor alle RHO (Regional Health Officers) van Guyana. Zij zijn verantwoordelijke voor werking van de gezondheidszorg in de regio’s en we hebben een 1,5 dag besteed aan het promoten van Rehab Service. Meeste RHO hebben alleen maar interesse in de eerstelijnsgezondheidszorg en vergeten de revalidatie. Dus daar kon wel wat verandering in komen.
Pasen, dit jaar geen Rodeo in Lethem voor mij. Ook geen zin om naar de regatta te gaan. Maar gewoon “plain old kite flying in the national park”. Vliegeren dus. Een mooie witte met kleurtjes vlieger gekocht en een lang touw, picknickmand, dekentje, drinken en we kunnen er voor gaan. Het is een echte competitie hier. Kleine vlieger, grote vliegers, megavliegers, en zelfs doosvliegers. Je staat er van versteld dat het allemaal in de lucht kan blijven. Onze eerste vlieger ging de lucht in en bleef in de lucht…totdat de rug brak. Paasmaandag dan maar een nieuwe vlieger, die gaf al op bij het opstijgen. Maar zoals we zeggen, derde keer goeie keer. Deze bleef wel in de lucht. Het was ook een beetje kleiner dan de vorige. Ik zou het graag bijgehouden hebben, als souvenir. Maar tegen de avond was het spijtig genoeg verwikkeld geraakt met een elektriciteitsdraad en hebben we het los moeten snijden.
April eindigde natuurlijk nog met wat werk: 2 workshops. Nummer 1 was voor de zorggevers in een weeshuis in Enmore. Gemotiveerde mensen, maar voor mij brengt het toch steeds weer een ongemakkelijk gevoel te boven. Al die kindjes! Nummer 2 was voor een aantal Rehab assistants over hoe formele taalonderzoeken worden afgenomen.
Aangezien het april is beginnen ze hier op het werk ook allemaal nerveus te worden over Rehab Week (jaarlijkse activiteit in eind Juni). Maar meer daar over in het volgende verslag!