Watervallen, lelies, kaaimannen en verjaardag
Door: Marijke
Blijf op de hoogte en volg Marijke
31 Maart 2011 | Guyana, Lethem
Lethem ligt in het Zuiden van Guyana, dicht bij de Braziliaanse grens. De omgeving bestaat voornamelijk uit grassteppes waar de gigantische miereneter nog steeds zijn habitat heeft. Die ik helaas niet heb kunnen spotten. Op weg naar Lethem samen met Shaine om er een 2 daagse workshop voor leerkrachten te geven over “Special Educational Needs”. Heel leuke groep, beetje moeilijk op gang te krijgen. Hopelijk hebben we weer een steentje bijgedragen om mensen met beperkingen beter te helpen.
Gelukkige was de workshop niet de enige activiteit in Lethem, we hebben ook 4 scholen bezocht en ongeveer 65 kinderen gescreend voor leerproblemen en andere intellectuele beperkingen. Niet alleen in Lethem maar in dorpjes met de leuke namen Kumu en Moco Moco. Nadat we de screening in Kumu hadden afgerond, zijn we nog een beetje verder doorgereden naar waar het regenwoud weer begint en waar er een waterval is, zodat we kunnen afkoelen van het harde werk.
Ondertussen, terwijl ik hard aan het werken was, is Jeanine (De Mama) aangekomen in Guyana met haar reisgenoten. Zij hebben mij vergezeld in Lethem en na hun aankomst daar hebben we nog een aantal mooie uitstappen (en soms ook dure, door het transport) gemaakt: we hebben de reuzenwaterlelie of de Victoria Amazonica gezien, de zwarte kaaiman, en heel veel vogels. De reuzenotter heeft zich voor ons verborgen gehouden.
Terug in Georgetown was het toch wel tijd voor een klein feestje, of beter nog in dit geval “tea and cake”, want het was mijn verjaardag!